تفاوت سیم جوش و الکترود در این است که سیم جوش درواقع سیمی مفتولی و بدون پوشش ضخیم است. اما در الکترود این پوشش وجود دارد.
سیم جوش Co2 برای جوشکاری سریع ماشینی که هم یکنواختی مناسبی دارد و هم نفوذ پذیری آن بالاست.
این جوشکاری همراه با گاز Co2 و سایر مخلوط گازها مانند آرگون برای جوشکاری سازه فلزی و صنایع پایپینگ، خطوط لوله و صنعت خودرو بسیار مناسب است.
از مزایای این محصول میتوان به عدم پاشش و ایجاد قوس پایدار و یکنواخت در حین جوشکاری اشاره کرد. این محصول به اندازههای مختلفی و در قالب قرقره تولید و بستهبندی میشود.
این محصول را میتوان در قرقرههای ABC در قطرهای 0.8، 1،1.2 و 1.6 میلیمتر تهیه و مورد استفاده قرار داد.
جوش زیر پودری از جوشهای صنعتی است که برای فولادهای کمکربن حاوی منگنز و فولادهای کم آلیاژ به کار میرود. در جوش زیر پودری از سیم جوش فولادی با پوشش مس کافی استفاده میشود.
با استفاده از این روش جوش سیم جوش با پودر ترکیب شده و نتیجه کار به شکلی است که برای صنایع سوله سازی و صنایع کشتی سازی، استراکچرها و سکوهای دریایی و راه آهن میتوان از آن استفاده کرد.
الكترود جوشکاری درواقع مفتولی فلزی است که دور تا دور آن را پوشش فلاکس پوشانده است. قطر الکترودها از قطر میله مغزی آن تعیین میشود.
معمولا روکش الكترود را از آهک، سلولز، اکسید سدیم، خاک رس و یا آزبست انتخاب میکنند. از الكترود جهت پرکردن فضای اتصال مابین دو سطح مورد جوشکاری استفاده میگردد.
الکترود نوعی سیم جوش است که دور میله جوش پوشش فلاکس الکترود قرار میگیرد؛ این پوشش روی الکترود به ثبات قوس الکتریکی کمک شایانی میکند.
همچنین ضمن عمل به عنوان عایق جهت ایجاد گاز محافظ (Gaseous Shield) و شکل گیری سرباره (Slag) شناور بر روی سطح برای افزایش مدت زمان خنک شدن جوش مورد استفاده قرار میگیرد.
الکترودها در قالب پوشش رتیلی و سلولزی اسیدی و قلیایی در دسترس هستند. ا
لکترود رتیلی سلولوزی جوشکاری را بسیار آسان کرده بسیار نرم و پایدار است و ظاهر جوش انجام شده بسیار خوب از آب در میآید. این نوع الکترودها برای کلیهی حالتهای جوشکاری مناسب هستند.
از جمله میتوان به جوشکاری تخت، افقی، عمودی، سر بالا و بالای سر اشاره کرد.
این الکترودها برای صنایع ساختمان سازی که از اسکلت فلزی استفاده میکنند مناسب است همچنین میتواند در صنایعی مانند کشتی سازی و مخازن و ورقههای نازک بهکار رود.
از کاربردهای دیگر این نوع الکترودها میتوان به سولههای فلزی و سولهسازی اشاره کرد.
الکترود از لحاظ جنس مفتول
• الـکترود با مفتول فولاد زنگ نزن
• الـکترود با مفتول فولاد کم کربن
• الـکترود با مفتول نیکلی
• الـکترود جوشکاری با مفتول آلومینیومی
• الـکترود جوشکاری با پوشش قلیایی: قسمت زیادی از روپوش این الکترود از کربنات کلسیم همراه با مقداری فلورید کلسیم تشکیل شده است.
این الکترودها چون در روپوش آنها مواد سلولزی به کار نمی رود جوشهای ایجاد شده حداقل هیدروژن در جوش را دارند در نتیجه به این الکترودها، الکترودهای کم هیدروژن هم گفته میشود.
• برای جوشکاریهای ضخیم فولادی که دارای درصد کربن بالایی هستند و همچنین برای جوشکاری فولادهای کم آلیاژ که به ترک زیر خط جوش و منطقه مجاور حساس هستند این نوع الکترودها کاربرد دارند.
• این نوع الکترودها به علت مقاومت در مقابل ضربه در تمام موقعیتها به جز سرازیر مورد استفاده قرار میگیرند.
• الـکترود رتیلی: این نوع الکترود کاربردهای زیادی در جوشکاریهای عمومی دارد. وجود مقدار زیادی اکسید تیتانیوم در روپوش این الکترود قوس پایدار میشود و امکان جوشکاری در تمامی حالات امکان پذیر میگردد
• الـکترود جوشکاری با پوشش اسیدی: در روکش این الکترودها به مقدار زیادی منگنز و سیلیکات آهن وجود دارد و سرباره ضخیمی دارند که برای جوشکاری سطحی مناسب هستند و کاربرد بسیار کمی دارند و برای رفع عیوب قطعات در ریختگری مورد استفاده قرار میگیرند.
• الـکترود سلولزی: قسمت زیادی از پوشش آن از جنس سلولزی است. سطح جوش الکترود سلولزی بصورت خشن و ناهموار است. بعلت نم گیر بودن این الکترودهای جوشکاری امکان فاسد شدن ماده سلولز به کار رفته در ترکیب آنها وجود دارد.
• این نوع الکترود به الکترودهای جوشکاری با پوشش نازک، با پوشش متوسط، با پوشش ضخیم و با پوشش خیلی ضخیم تقسیم میشود.
• الـکترود انجماد سریع: الکترودهای انجماد سریه دارای سه ویژگی هستند. علاوه بر ایجاد قوس قوی، در جوشکاری سرباره کمی ایجاد میکنند که امکان استفاده در تمام موقعیتهای جوشکاری را دارا هستند.
از انواع الکترودهای جوشکاری انجماد سریع میتوان به کدهای E6010و E6010 اشاره کرد.
• الـکترود انجماد پرشده: الکترودهای انجماد پرشده از فلاکسی سنگین برخوردار هستند. علاوه بر خارج کردن سرباره میتوان دانههایی با ترکیب یکنواخت ایجاد کرد.
• الکترود چسبان سریع: این الکترودها دارای پوشش فلاکس بسیار سنگین بر روی سیم هستند و نرخ رسوب گذاری سریعی دارند.
• الکترود کم هیدروژن: فلاکس به کار رفته در الکترودهای کم هیدروژن از هیدوژن بسیار کمی برخوردار است به همین دلیل از آن برای فولادهای پر کربن استفاده میکنند. دو نوع از کدهای پرکاربرد این الکترودها هستند: E7018, E7028